Heb jij ook schoon genoeg van vuil op de werkvloer? Met een goede schrobmachine maak je elke vloer weer als nieuw. Vooral in panden met veel vloeroppervlak, zoals hotels en openbare gebouwen, zijn ze onmisbaar voor het dagelijkse schoonmaakwerk. Voor een glanzend resultaat!
Hoe vind je de juiste schrobmachine? Bekijk onze checklist
Veiligheid en hygiëne op de werkvloerEen schrobmachine gaat jaren mee. Die koop je dan ook niet over één nacht ijs. Om zoveel mogelijk productieve schoonmaakuren uit je schoonmaakmachine te halen, is het belangrijk op een aantal punten te letten wanneer je je verdiept in mogelijke schrobmachines.
Capaciteit
Bepaal allereerst de benodigde capaciteit voor je schrobmachine. Hoeveel vloeroppervlak heb je? Hoeveel tijd mag het kosten voor alles gepoetst is? Hoe groter de schrobmachine, hoe meer capaciteit hij heeft. Kijk hoeveel vierkante meters maximaal schoongemaakt kunnen worden met de accu van de betreffende schrobmachine en wat de reinigingskracht is. Het volume van de tankinhoud, voor zowel vuilwater als schoon water, moet ook niet over het hoofd gezien worden.
Accu of snoer
Ga je voor een schrobmachine met een snoer of een accu? Een schrobmachine met een snoer kan niet ‘leeg’ raken, maar er moeten wel voldoende stopcontacten aanwezig zijn. In een trappenhuis is dat bijvoorbeeld niet altijd het geval. Accu schoonmaakmachines zijn ideaal voor grotere ruimtes en bij veelvuldig gebruik (Tip! Zorg dat je altijd een opgeladen reserve accu klaar hebt staan). Als je ’m maar één keer in de zoveel maanden inzet, loopt het vermogen van de batterij snel terug.
Type vloer
Het beste resultaat krijg je met de juiste accessoires. Welke dat zijn? Dat hangt af van het soort vloer, maar ook van de leeftijd en de conditie van de toplaag. Elk soort vloer vraagt om een andere schrobmachine of andere borstel. Zo zijn er speciale borstels en pads voor polijsten, schrobben, boenen, schuren en tapijtreinigen. Voor kwetsbare vloeren raden wij aan je vloerenlegger te raadplegen.
Afmetingen
Houd rekening met beperkingen in de doorgang. Want het is natuurlijk wel zo handig als je schrobmachine straks gewoon door de deur en door magazijnpaden kan. En wat te denken van een lift?
Raadpleeg de vloerenlegger
Vraag altijd je vloerenlegger om advies. Er zit namelijk niet alleen een verschil tussen de behandelmethodes voor een broze natuurstenen vloer en een geglazuurde tegelvloer maar ook bijvoorbeeld tussen een gelakte eiken vloer en een eiken vloer die in de was zit en tussen een houten vloer die 1 jaar en 10 jaar oud is. Een specialist kan je uitstekend adviseren over de juiste behandelmethode die voor het beste resultaat zorgt, jaar na jaar.
Manutan helpt je graag
De ene schrobmachine is de andere niet. Moet het een robuuste alleskunner zijn, voor dagelijks gebruik? Of heb je voldoende aan een eenvoudige schrobmachine die je zo af en toe eens nodig hebt? Om je op weg te helpen heeft Manutan een Checklist schrobmachine samengesteld die je kan downloaden.
Bekijk ook onze schrobmachines op www.manutan.nl, of bel de Helpdesk 030-229 61 11 voor een vrijblijvend advies over welke schrobmachine het beste past in jouw situatie.