Een goede bak koffie draagt substantieel bij aan het werkplezier. Dit blijkt uit onderzoek van Manutan onder zo’n 1800 werknemers in Nederland en België.
Lekker bakkie bepaalt in hoge mate werkplezier
Duurzaamheid op de werkvloerWie als werkgever zijn personeel een kopje koffie ontzegt, snijdt zichzelf in de vingers; Nederlandse werknemers kunnen namelijk niet zonder. Van de ondervraagden gaat 64% na een ‘lekker bakkie’ met meer plezier aan het werk. Onze zuiderburen geven veel minder om dit warme drankje. Slechts 47% van de Belgische werknemers zegt dat koffie bijdraagt aan hun werkplezier. In Nederland kan 92% van de ondervraagden een bakje koffie drinken op de werkvloer. De koffie wordt gemiddeld gewaardeerd met een 7,0. Er wordt soms jaloers gekeken naar Zweedse collega’s die een uitgebreide én verplichte koffie- en bijkletspauze, ‘fika’ genaamd, kennen. Zo’n 40% verwacht dat de productiviteit en de sfeer op de werkvloer door zo’n speciaal moment toeneemt.
Ga voor meer werkplezier
Wil je meer weten over slim pauzeren of hoe jij je werkplezier vergroot? Lees dan ook onze andere blogs over plezierig werken of bel de Manutan helpdesk 030-229 61 11 voor vrijblijvend advies. We maken jouw werkplek graag leuker!